Περίπου 420 δραμινοί μαθητές ολοκλήρωσαν χθες το πρωί με επιτυχία την διαδικασία της ταυτόχρονης ομαδικής συμμετοχής στο επιτραπέζιο παιχνίδι “Γκρινιάρης” καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες από 370 μαθητές σχολείου του εξωτερικού.

Οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου της Δράμας, όπως και οι εκπαιδευτικοί τους προσπάθησαν με πολύ ενθουσιασμό και χρησιμοποιώντας περίπου 120 κουτιά του γνωστού επιτραπέζιου παιχνιδιού, να φέρουν σε πέρας αυτή την προσπάθεια και τελικά τα κατάφεραν, όχι μόνο ως προς το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά και ως προς τον σημαντικότερο στόχο, που ήταν να καλλιεργηθεί η συνεργασία μεταξύ τους όπως και η ευγενής άμιλλα.

Η εκδήλωση έγινε χθες στις 10 το πρωί στον προαύλιο χώρο, πίσω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Δράμας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας με θέμα: «Τα περισσότερα παιδιά που παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο επιτραπέζιο παιχνίδι».
Οι μαθητές συμμετείχαν ταυτόχρονα στο επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης» σε ομάδες των 4 ατόμων και κάθε επιτηρητής επέβλεπε 12 ομάδες παικτών, δηλαδή 48 συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι φορούσαν διαφορετικό χρώμα χάρτινου καπέλου.
Ο Δήμος Δράμας στήριξε την εκδήλωση των δυο σχολείων στον βαθμό που του ζητήθηκε και στον χώρο της πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε χθες το πρωί μετέβη και ο ίδιος ο Δήμαρχος κος Χριστόδουλος Μαμσάκος τονίζοντας ότι “πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους. Η δράση είναι μοναδική διότι ενεργοποιεί τα παιδιά. Ο Δήμος Δράμας βοήθησε στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας διότι τέτοιες πρωτοβουλίες τις υιοθετούμε και τις στηρίζουμε”.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here