Τα στοιχεία 163 προσώπων που εντάσσονται στην τεράστια σπείρα που είχε ρημάξει όλη την Αθήνα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης. Τα μέλη της σπείρας, που συνελήφθησαν σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στις αρχές Μαρτίου, κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε πάνω από 320 ληστείες, κλοπές-διαρρήξεις καθώς και σε διακίνηση ναρκωτικών, ενώ είχαν καταλάβει κτίριο που βρίσκεται στην οδό Αραχώβης στα Εξάρχεια.
Η δράση τους εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και κυρίως στα Εξάρχεια, την Ακρόπολη, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα και την Ομόνοια.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν επίσης στην κατάσχεση πλήθους κλοπιμαίων, όπως πάνω από 350 φορητών υπολογιστών, 300 κινητών τηλεφώνων καθώς επίσης κατέσχεσαν μαχαιρια, στιλέτα, διαρρηκτικά, 16.000 ευρώ, 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες για διάθεση.
Η αστυνομία εξακρίβωσε την εμπλοκή των κατηγορουμένων σε σωρεία αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα σε 324 περιπτώσεις, από τις οποίες οι 287 αφορούν διαρρήξεις οχημάτων, οι 11 διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, οι 15 είναι κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και οι 11 ληστείες με τη χρήση όπλων – αντικειμένων (πιστόλι, μαχαίρι, σπασμένο μπουκάλι), αλλά και τη χρήση σωματικής βίας.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here