Το Σάββατο έγινε στο 76ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας η πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Κώστα Γαβρά που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του πρώην ΥΠΟΙΚ. Λίγο πριν την προβολή του έργου, ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε για το σύνολο του έργου του με το βραβείο Jaeger-LeCoultre Glory 2019.

Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της προβολής της ταινίας, ο Γαβράς δήλωσε: «Η ευρωπαϊκή Αριστερά απέτυχε παντού και η Ευρώπη μετατρέπεται σε νεοφιλελεύθερη αυτοκρατορία». Ο 86χρονος σκηνοθέτης προειδοποίησε για τον κίνδυνο των λαϊκιστών στην Ευρώπη ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η γερμανική προεδρία της ΕΕ θα αλλάξει τα πράγματα.

Από την πρεμιέρα φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν ο πρόεδρος του Μέρα 25 και η σύζυγός του, Δανάη Στράτου, που πόζαραν χαμογελαστοί στην πρεμιέρα της ταινίας, η οποία, σημειωτέον, παρουσιάζεται στο διάσημο Φεστιβάλ της Βενετίας εκτός συναγωνισμού.

Στο πλευρό τους φωτογραφήθηκαν τα «alter ego» τους, οι ηθοποιοί που τους ερμήνευσαν στο φιλμ, Χρήστος Λούλης και Βαλέρια Γκολίνο, άλλοι συντελεστές του καστ και φυσικά ο σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here