Αρχική Χωρίς κατηγορία Τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά της άνοιξης

Τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά της άνοιξης

Τρώγοντας τοπικά εποχιακά προϊόντα σημαίνει ότι καταναλώνετε τα πιο φρέσκα φρούτα και λαχανικά που είναι διαθέσιμα. Επίσης, τα εποχιακά προϊόντα συνήθως μας προσφέρουν αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο την εκάστοτε εποχή. Για παράδειγμα, χρειαζόμαστε πραγματικά αυτά τα ζουμερά, πλούσια σε κάλιο φρούτα μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα και όχι στην καρδιά του χειμώνα.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο υγιεινά φρούτα και λαχανικά της άνοιξης.

Φράουλες

Όλοι αγαπούν την εποχή της φράουλας, όσο σύντομη κι αν είναι. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, σημαντικό για το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι φράουλες περιέχουν επίσης φυλλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην πρόληψη των ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα όταν λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Β12 βοηθά τον οργανισμό να μεταβολίζει, να διασπά, να χρησιμοποιεί και να συνθέτει νέες πρωτεΐνες.

Σπανάκι

Παρόλο που μπορούμε να αγοράσουμε σπανάκι όλο το χρόνο, υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει το σπανάκι από ένα τοπικό αγρόκτημα ή κήπο. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, χλωροφύλλη και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε. Πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια της βιταμίνης Ε, επομένως είναι σημαντική η κατανάλωση τροφών που την περιέχουν.

Ραβέντι

Το ραβέντι ή ρεβέντι είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της άνοιξης για τους αγρότες. Αποτελεί μια καλή πηγή ασβεστίου και είναι νόστιμο όταν μαγειρεύεται με ένα φυσικό γλυκαντικό ως γλυκό του κουταλιού.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι μοναδικά σε γεύση και διατροφικά οφέλη. Είναι καλή πηγή βιταμινών, με το φυλλικό οξύ, την A, τη C, την E και την Κ να ξεχωρίζουν ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε τα στον ατμό, ψητά ή σοτάρετέ τα.

Παντζάρια

Τα παντζάρια επιτελούν διπλό ρόλο, αφού μπορείτε να φάτε τόσο τη ρίζα όσο και τα φύλλα τους. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, τα παντζάρια μπορούν να βελτιώσουν την αντοχή κατά 16% και ο χυμός τους βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ το μαγνήσιο που περιέχουν ενισχύει την απορρόφηση ασβεστίου. Τα παντζάρια είναι νόστιμα μαγειρεμένα, τεμαχισμένα σε μια σαλάτα ή ως χυμός.

Μάνγκο

Αυτά τα ζουμερά και γλυκά τροπικά φρούτα είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο που ικανοποιεί ακόμα και τους μεγαλύτερους λάτρεις των γλυκών. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μη χάσετε

Μαζικά κρούσματα φόλας: Τουλάχιστον 50 σκυλιά νεκρά στην περιοχή Αμύνταιου – Φλώρινας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρκτούρου: Πάνω από 50 σκυλιά έπεσαν θύματα των δηλητηριασμένων δολωμάτων μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών (7-17 Σεπτεμβρίου) σε χωριά του...

To “τελευταίο αντίο” στον Κώστα Δημητριάδη από το ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πενθεί για την απώλεια του Κώστα Δημητριάδη, ενός σπουδαίου ζωγράφου και σκηνογράφου που υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια την Τέχνη. Το 1961,...

Πέθανε ο Φερνάντο Ρίκσεν

Θλίψη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς ο Φερνάντο Ρίκσεν έπειτα από πολυετή μάχη με την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία...

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού- Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Από αύριο Πέμπτη (19-09-2019) θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα...

527 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σε μία μέρα στο Βόρειο Αιγαίο

Συνολικά 454 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο από τη Δευτέρα έως και σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής...